Rapporten om ett socialt hållbart Göteborg

IMG_1263
Syntolkning: bild från power point-presentations första bild

Social resursförvaltning presenterade rapporten Hela staden socialt hållbar på det rödgrönrosa månadsmötet idag. Fokus låg på sista delen i rapporten där de ger förslag på möjliga vägar framåt och exempel på mål att prioritera. Dessa är baserade på den evidens som rapporten bygger på (forskning, statistik, exempel på framgångsrika arbetssätt i andra kommuner och delar av världen).

Den övergripande värdegrunden är:
– gemensamma tidiga, generella och långsiktiga insatser
– gör något, gör mer, gör bättre (på vissa områden gör vi redan något, det är bra men vi kan alltid göra mer och där vi redan gör mycket kan vi alltid göra bättre)

Målet är att vid varje enskilt beslut ska en konsekvensanalys göras utifrån ett socialt hållbarhetsperspektiv, i likhet med exempelvis barn- och jämställdhetsperspektivet som finns med idag.

Nu återstår arbetet för oss politiker att prioritera bland alla de möjliga målen och lägga upp en strategi för hur vi kan styra arbetet så att det genomförs på bästa sätt i alla stadens verksamheter. Men det är skönt att det råder konsensus kring problembeskrivningen och nödvändigheten av att prioritera detta arbete!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s